Do góry

Desery Przepis na:

Torcik budyniowo-serowy

Torcik budyniowo-serowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 39 Ocena: 522

Dodano:

Odsłon: 6384

Smak sera i budyniu w jednym schłodzonym cieście

Składniki

  • paczka okrągłych biszkoptów lub upieczony biszkopt
  • Na masę budyniową: kostka margaryny, 4 łyżki cukru,
  • 2 opakowania budyniu śmietankowego, 2,5 szklanki mleka
  • Masa serowa: 30 dag śmietany 36%, 50 dag twarogu,
  • 25 dag herbatników kakaowych ( ja użyłam w czekoladzie),
  • 0.5 szklanki cukru,4 brzoskwinie
  • 10 dag wiórków kokosowych,
> 6 os. > 60 min średnie drogie

Przygotowanie

  1. Biszkopty układam na dno blaszki lub gdy mam gotowy biszkopt.Gotuję budyń na mleku z cukrem.Zimny ucieram z margaryną.Na biszkopt układam masę budyniową. Układam herbatniki.

  2. Śmietanę ubijam na sztywno z cukrem.Porcjami dodaje zmielony twaróg, mieszam. Obie galaretki rozpuszczam w 1 szklance gorącej wody. Gdy stężeją , łącze je z masą.Dodaje pokrojone brzoskwinie.Na herbatniki wykładam masę serową. Posypuję uprażonymi wiórkami kokosowymi.

    Składniki na to ciasto pasują na blachę o wymiarach:25 X 40 cm.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Konto usunięte 27 października 2015 Pychocia, ale... O litośc prosze... Akurat teraz podajecie boskie przepisy na wspaniałe łakocie, kiedy u mnie niedawno stwierdzono początek cukrzycy...

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Ewaaa 24 sierpnia 2014 uwielbiam takie przekładańce, pychocia :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń