Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 24
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 84
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 172
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 201
Składniki
Czas przygotowania 50 minut. Temperatura pieczenia 180°C. Forma o śr. ok. 18 cm
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA
Fasolę opłukać na sitku, osączyć i zmiksować z jajkami. Masę przelać do miski, dodać śmietanę, kakao, cukier puder i proszek. Wymieszać. Dwie tortownice o śr. 18 cm wyłożyć pergaminem. Ciasto podzielić na 2 części. Każdą rozsmarować na spodzie tortownicy. Piec 25 minut w temp.180 st. Wystudzić.
Mleko zagotować z cukrem, wystudzić. Kostkę do pieczenia Kasia utrzeć. Ciągle ucierając, wlać cienkim strumieniem mleko z cukrem. Małymi porcjami dodać mleko w proszku oraz twarożek. Dobrze utrzeć.
Blaty ciasta posmarować cienko dżemem. Przełożyć je w tortownicy przygotowanym kremem. Udekorować winogronami. Trzymać w lodówce.Źródło: Tina