Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tym razem przygotowałam tym coś naprawdę lekkiego! Torcik składający się z 3 warstw galaretki z owocami na spodzie ze słonecznika i wiórków kokosowych. Prosty, lekki i pyszny!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 232
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 232
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
Słonecznik i wiórki kokosowe zblenduj na gładką masę i wyłóż nią dno tortownicy. Dociśnij. Schłodź.
Galaretkę jagodową rozpuść w 200 ml gorącej wody. Gdy przestygnie dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj. Dodaj garść borówek lub jagód i wylej na spód. Schłodź.
Galaretkę malinową rozpuść w 200 ml gorącej wody. Gdy przestygnie dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj, wylej na poprzednią warstwę i dodaj maliny. Odłóż do zastygnięcia.
Galaretkę krystaliczną rozpuść z 200 ml gorącej wody i poczekaj aż przestygnie. Dodaj 2 łyżki jogurtu i dobrze wymieszaj. Dodaj pozostałe maliny i borówki. Odłóż do zastygnięcia. Możesz podać z płatkami kokosowymi i liofilizowanymi malinami.