Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 145
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 203
Dzisiaj prosty i bardzo szybki ale smaczny obiad . Jajka w sosie koperkowym....
Odsłon: 145
Gulasz wieprzowy ugotowany z łopatki wieprzowej, podany z kaszą jęczmienną i...
Odsłon: 41
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 203
Składniki
Obrane jabłka zetrzeć na jarzynowej tarce, zasypać cukrem waniliowym i odstawić do ściemnienia owoców. W tym czasie utrzeć 3 żółtka z 1 ½ szklanki cukru pudru. Osobno utrzeć masło. Połączyć masło z masą żółtkową, dodać starte jabłka, sok z cytryny i całą resztę dobroci, gdy jabłka mają dużo soku wtedy warto do masy dodać łyżeczkę rozpuszczonej w malej ilości żelatyny. Tortownicę wyłożyć namoczonymi ( niekoniecznie) biszkoptami na to połowa masy, na nią warstwa biszkoptów na to jeszcze druga warstwa masy. Wstawić do lodówki, gdy stęże4je to wylać na torcik galaretkę, lub polać ostygnięto polewą czekoladową.