Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik kokosowy"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 23
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 81
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 168
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 196
Składniki
Biszkopt: białka ubij, dodaj cukier i żółtka. Wsyp przesiane mąki z proszkiem, wymieszaj. Ciasto wlej do tortownicy, piecz 25 minut w temp. 180°C. Ostudź.
Masa: kremówkę i wiórki zagotuj. Ostudź, odcedź. Wstaw na noc do lodówki. Ubij z zagęstnikami i cukrem waniliowym. Drugi cukier waniliowy utrzyj z mascarpone i likierem. Połącz z wiórkami.
Biszkopt przekrój na 3 krążki. Spód posmaruj dżemem, ułóż 1/3 kremu, wyrównaj. Ułóż drugi krążek, posmaruj dżemem i 1/3 kremu. Ułóż pozostały krążek, posmaruj dżemem, wierzch i boki resztą kremu. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie