Do góry

Desery Przepis na:

Torcik kokosowy Love

Torcik kokosowy Love

Autor:

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 4422

Tort w kształcie serca jest idealnym prezentem walentynkowym. Jest bardzo smaczny i ma efektywny wygląd.

Składniki

1-2 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka utrzyj dokładnie z cukrem 150 g, dodaj mąkę 150 g i proszek do pieczenia.Ciasto wylej do wysmarowanej margaryną i posypanej mąką formy w kształcie serca. Piecz w 180 st.C około 30 minut.

  2. Upieczony biszkopt wyjmij z formy do góry dnem, a gdy ostygnie przekrój na dwa blaty. Galaretkę rozpuść w szklance gorącej wody i odstaw do stężenia. Szklankę mleka zagotuj z cukrem. Do pozostałego mleka dodaj przesianą mąkę. Dokładnie wymieszaj i wlej do gotującego się mleka. Chwilę pogotuj. Gdy masa zgęstnieje odstaw do wystygnięcia.

  3. Miękką margaryną zmiksuj i dodawaj do niej po trochu, ciągle miksując, zimny krem. Wiórki kokosowe upraż na złoto na suchej patelni. Przestudź. Połowę kremu połącz z połową wiórków. Powstałym kremem przełóż blaty biszkoptu i posmaruj boki ciasta. Pozostałym kremem bez wiórków posmaruj wierzch ciasta i za pomocą szprycy zrób ozdobny rant

  4. Resztą wiórków obsyp boki torciku. Przygotowaną wcześniej galaretkę posiekaj nożem i posyp nią wierzch serca. Rozpuszczoną w kąpieli wodnej polewą zrób na pergaminie napis i gdy zastygnie przełóż na galaretkę. Przed podaniem posyp torcik posypką.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

sereberko80 17 lutego 2010 piękny :-) czy foremkę w kształcie serca masz może silikonową?

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Mole3 16 lutego 2010 Wygląda bardzo smakowicie i walentynkowo, oczywiście. :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń