Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik makowy z powidłami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 210
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Masło utrzyj z cukrem oraz cukrem waniliowym i kolejno wbij jajka. Dodaj obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia oraz kwaśną śmietanę i mak.
Orzechy posiekaj, wsyp do ciasta. Dołóż rodzynki. Wymieszaj. Tortownicę wyłóż pergaminem. Napełnij ciastem Piecz godzinę w temp. 180 st. Wystudź.
Śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Ciasto posmaruj powidłami oraz bitą śmietaną. Udekoruj czekoladą.Źródło: Tina