Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik marchewkowy z serowym kremem"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 180
Polecam.
Odsłon: 858
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 149
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9267
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 180
Polecam.
Odsłon: 858
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 149
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9267
Składniki
Ciasto. Jajka ubijamy z cukrem do białości. Łączymy z olejem.
W misce mieszamy mąkę z sodą, proszkiem do pieczenia, solą i przyprawą do pierników. Partiami wsypujemy do ubitych jajek. Na koniec dodajemy marchewkę startą na tarce o drobnych oczkach, posiekane orzechy i osączone z zalewy kostki ananasa. Ciasto wylewamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy 45 minut w temperaturze 180oC i studzimy. Zimne kroimy na dwa krążki.
Krem. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem. Mieszamy z serem ricotta.
Połową kremu smarujemy jedną część ciasta, nakrywamy drugą, lekko dociskamy. Wierzch zdobimy resztą kremu.
Czas przygotowania 95 minut. Cena jednej porcji około 1,30 .
Wartość odżywcza jednej porcji 234 kcal Białko 9,8 g/Tłuszcz 22 g/Węglowodany 51 g.Źródło: Rewia