Do góry

Desery Przepis na:

Torcik naleśnikowy z bitą śmietaną i jabłkami

Torcik naleśnikowy z bitą śmietaną i jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 99

Dodano:

Odsłon: 5493

bardzo dobre, słodkie, proste

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mikserem połącz składniki na ciasto: jajka, mleko, wodę, mąkę i sól. Usmaż naleśniki (trochę grubsze, nie takie cieniutkie).

  2. Jabłka obierz i pokrój w drobną kostkę. Do garnka nalej wody (tyle żeby przykryła dno). Wsyp jabłka, dodaj cynamon i cukier. Duś jabłka, co jakiś czas mieszając, aż jabłka utworzą jednolitą masę (albo prawie, żeby czuć kawałki owoców).

  3. Śmietanę kremówkę lekko ubij. Śmietan-fix zmieszaj z cukrem pudrem (według uznania) i dodaj do śmietany. Następnie ubijaj do uzyskania pożądanej konsystencji.

  4. Ułóż torcik z naleśników przekładając je naprzemiennie bitą śmietaną i jabłkami.

  5. Smacznego!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 02 października 2012 znakomicie wygląda,smakuje na ciepło jak też na zimno - swietny przepis - oczywiście 5.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń