Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna. Delikatna, chrupiąca z zewnątrz, piankowa, delikatna w środku. Deser idealny :-)
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9707
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 732
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Prosta, smaczna i szybka w wykonaniu surówka z warzyw ogrodowych.
Odsłon: 475
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 9707
Do znanego na focaccię ciasta dodałam koncentrat pomidorowy. Dzięki niemu cia...
Odsłon: 127
Przepis na pyszną oraz aromatyczną babkę cytrynową, która w moim domu sprawdz...
Odsłon: 732
Sernik "Jajko sadzone" idealnie będzie pasował na świąteczny stół, choć bez o...
Odsłon: 138
Składniki
W misie miksera ubić białka na sztywną pianę, Stopniowo dodawac cukier cały czas miksując, do całkowitego rozpuszczenia się cukru. Dodać ocet, zmiksować, dodać mąkę ziemniaczaną i delikatnie wszystko wymieszać szpatułką. Blachę od piekarnika wyłozyć papierem do pieczenia i narysowac na nim okrąg ok. 23cm. Wyłozyć mase bezową i uformować w "kopiec" wyrównując boki łyzką. Wstawić do nagrzanego do 180ºC piekarnika i po 5 minutach zmniejszyć temperaturę do 150ºC. Piec 1,5 godziny. Studzić w lekko uchylonym piekarniku. Bezę piekę dzień wczesniej. Godzinę przed podaniem ubić na sztywno śmietankę i wyłożyć ją na bezę. Mozna dodać śmietan-fix ale nie jest to konieczne. Udekorowac ulubionymi owocami. Smacznego :-)