Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik serowo-galaretkowe,na czekoladowym spodzie. Torcik kolorowy.
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 35
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23492
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 256
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 12
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 35
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23492
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 431
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 256
Składniki
ciasto-Masło wraz z kostkami czekoladowymi, roztopić nad parą. Ostudzić do letniego.Białka ubić z połową pudru. Czekolady przełożyć do innej miski i dodać żółtka, resztę pudru i cukier waniliowy. Zmiksować, przesiać tutaj mąkę z proszkiem i dalej zmiksować. Dodać pianę z białek i można na niskich obrotach, wkręcić. Ale nie długo i wylać to tortownicy 27 cm, wyłożonej tylko papierem na dole. Piec w 175* ok.25-30 min.(sprawdzić patyczkiem).Zdjąć papier, ciasto ostudzić i włożyć z powrotem do tortownicy, zabezpieczonej wyżej boki.
Krem serowy: Żelatynę rozpuścić z gorącą wodą, odstawić do letniego. Śmietankę ubić z pudrem, cukrem waniliowym i śnieżką. Porcjami dodawać jogurt, potem ser i zmiksować. Na koniec dolewać, żelatynę i krótko zmiksować. Wyłożyć masę na ciasto i schłodzić.
pianka 1- Galaretki rozpuścić w gorącej wodzie i ostudzić do lekkiego tężenia. Zmiksować serek, dolewając galaretkę. Wylać na zastygnięty krem serowy i ponownie schłodzić.
pianka 2-Postąpić jak z poprzednią pianką.
Białą czekoladę,pokroić nożykiem, albo zetrzeć na tarce i posypać na górze tortu Można było ozdobić rozetkami z bitej śmietany. Torcik przechowywać w lodówce.
Kroić ciepłym i ostrym nożem.