Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Torcik pina colada na herbatnikach"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 241
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 446
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 241
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 446
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 472
Składniki
Herbatniki zmiel drobno. Wymieszaj je z kokosem i miękkim masłem. Zagnieć twardą masę i wciśnij ją do formy wyłożonej papierem do pieczenia na ściankach i na dnie.
Serek mascarpone wymieszaj z gęstą częścią mleka kokosowego, śmietaną, jajkami, cukrem i proszkiem budyniowym. Ananas zmiksuj i wmieszaj do kremu. Następnie rozsmaruj go na przygotowanym w formie korpusie i piecz w piekarniku nagrzanym do temperatury 150 °C przez ok. 50 minut. Po upieczeniu pozostaw w brytfannie do schłodzenia.
Przygotuj polewę. Wymieszaj kwaśną śmietanę z cukrem pudrem. Żelatynę namocz w 50 ml zimnej wody, a następnie podgrzej ją. Jeszcze gorącą wlej do przygotowanej kwaśnej śmietany (wymieszanej z cukrem). Następnie powstałą polewę rozsmaruj i wygładź na ostygniętym cieście.
Gotowy torcik wstaw do lodówki do stężenia. Gdy polewa stwardnieje, zdejmij obręcz formy i wyjmij całe ciasto. Tort udekoruj pokrojonymi plasterkami ananasa i kawałkami kokosa. Wstaw do lodówki minimum na godzinę. Czas przygotowania: 75 minut
Cena porcji: ok. 6,5 zł. Kalorie: porcja 476 kcal.Źródło: Na żywo