Do góry

Desery Przepis na:

Torcik serowy stracciatella

Torcik serowy stracciatella

Autor:

Przepisów i artykułów: 401 Ocena: 4914

Dodano:

Odsłon: 381

Tort na zimno serowy, na spodzie ciasteczkowym. Masa serowa z czekoladą i śmietanką. Tort na upalne dni, bardzo pyszny.

Składniki

  • SPÓD:-kilkanaście biszkopcików
  • MASA SEROWA:
  • -1 kg. sera z wiaderka -500 ml. śmietanki 30 %
  • -1 serek mascarpone-250 g. -1 szklanka cukru pudru -1 śnieżka
  • -50 g.żelatyny-3/4 szklanki wody -1/2 czekolady mlecznej -1/2 czekolady gorzkiej
  • DEKORACJA:
  • -kilkanaście czekoladek Ferrero Rocher
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. spód-Poukładać biszkopciki na spodzie tortownicy 27 cm.

  2. masa serowa-Wymieszać żelatynę z gorącą wodą, ostudzić do letniego.Schłodzone czekolady zetrzeć na tarce jarzynowej. Śmietankę ubić z cukrem i śnieżką. Miksując dodawać porcjami ser.Na koniec dolewać letnią żelatynę, cały czas miksując, ale już nie za długo.Dodać startą czekoladę,szybko wymieszać. Wlać do tortownicy i schłodzić w lodówce.

  3. Zdjąć obręcz z tortownicy i ułożyć tort na paterze. Poukładać czekoladki wokół tortu.

  4. Tort przetrzymywać w lodówce i kroić ciepłym nożem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń