Do góry

Desery Przepis na:

Torcik śmietankowo-jabłkowy

Torcik  śmietankowo-jabłkowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 20 Ocena: 197

Dodano:

Odsłon: 6946

Jest lekki i nie za słodki;)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt z 6 jaj.Ostudzić

  2. Jabłka obrać, pokroić w kostkę,zasypać cukrem i prażyć na małym ogniu 15 min,tak aby kosteczki zostały.Galaretki rozpuścić w 1/2 l wody,odstawić do schłodzenia.Ostudzną galaretkę wlać do jabłek i poczekać aż stężeje.

  3. Zimną śmietanę ubić z cukrami,pod koniec wlać rozpuszczoną zimną żelatynę.

  4. Przekroić biszkopt na trzy krążki.

  5. Pierwszy krążek+poncz+lekko tężejąca masa jabłkowa+warstwa śmietanki. Czynnośc powtórzyć.Torcik pokryć cały śmietanką,udekorować czekoladą, mandarynkami według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (7)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

magdus750 15 lutego 2012 Dziękuję ,Twoje przepisy równie wspaniałe,na pewno skorzystam,,,pozdr;P)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdus750 15 lutego 2012 Dziękuję,u Ciebie też smacznie na pewno skorzystam z wielu przepisów, torcik cudowny.Pozdr:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 15 lutego 2012 Magdus750 upiekłam twój tort,wyszedł rewelacyjny,godny polecenia - nie za słodki -owocowa pychota.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

magdus750 07 lutego 2012 ewulka55, raczej nie za dużo,powiem szczerze,że biszkopty robie na "oko"zazwyczaj na jedno jajko łyżka mąki i łyżka cukru..haha pozdr....

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

ewulka55 07 lutego 2012 Magdus750 mam pytanie czy na 6 dużych łyżek maki szklanka cukru to nie za dużo???

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kibi87 06 lutego 2012 bardzo ładnie się prezentuje :), robię podobne ciacho, jest wyśmienite

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 06 lutego 2012 Torcik rewelacyjnie wygląda i na pewno wykorzystam ten przepis.Dzięki że tu jesteś ,i chętnie doszkolę się od ciebie w pieczeniu ciast.Pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń