Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik tercet"
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 301
Rozpływają się w ustach. Klasyka w wiosennym wydaniu.
Odsłon: 301
Składniki
Herbatniki rozdrobnij blenderem na piasek. Dodaj masło, wymieszaj. Masą wylep dno oraz boki tortownicy. Włóż do lodówki na ok. 30 minut.
Maliny podgrzej aż się rozgotują. Następnie przetrzyj przez sitko, by pozbyć się pestek. Czekoladę roztop w kąpieli wodnej. Śmietankę ubij mikserem na sztywno. Do twarogu wsyp cukier, utrzyj. Następnie dodaj ubitą śmietankę, wymieszaj.
Dwie łyżeczki żelatyny rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Dodaj do czekolady, wymieszaj. Dodaj do 1/3 części masy, wymierzaj. Przelej na przestudzony spód. Wstaw do lodówki.
Cztery łyżeczki żelatyny rozpuść we wrzącej wodzie. Wymieszaj z musem malinowym i 1/3 masy. Wyłóż ma masę czekoladową, wstaw do lodówki ok. 30 min. Pozostałą żelatynę rozpuść w niewielkiej ilości wrzątku. Gdy przestygnie wymieszaj z pozostałą masą serową. Wyłóż na masę malinową. Wstaw do lodówki.
(bez czasu oczekiwania): 40 minut. Porcja: 420 kilokaloriiŹródło: Świat i Ludzie