Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Torcik tiramisu"
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 49
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 78
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 40
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 107
Składniki
Przepis przysłała Barbara Czapla z Gdyni
Masa serowa: śmietanę ubij z cukrem waniliowym. Żelatynę zalej pół szklanki wody. Gdy napęcznieje, rozpuść na parze. Serek mascarpone delikatnie połącz ze śmietaną i żelatyną.
Kawę wymieszaj z likierem migdałowym i cukrem. Częścią ponczu nasącz gotowy biszkopt. Układaj warstwami masę mascarpone (za każdym razem posypując ją przez sitko kakao) oraz biszkopty zanurzone na moment w pozostałym ponczu.
Ciasto udekoruj bitą śmietaną i stopioną czekoladą. Schłodź w lodówce.
<strong>Czas przygotowania 40 min, ilość porcji 10, cena za porcję 1,70 zł.</strong>Źródło: Chwila dla Ciebie