Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Torcik tiramisu z malinami"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 25
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 86
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 179
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 203
Składniki
Maliny przebierz. Kawę rozpuść w 2 łyżkach wrzątku, a gdy przestygnie, wymieszaj ją z likierem migdałowym. Poncz odstaw. Twaróg utrzyj ze zwykłym cukrem, cukrem wanilinowym i śmietaną. Na koniec dodaj rozdrobniony serek mascarpone. Całość przez chwilę miksuj tak, aby powstał puszysty krem.
Połowę biszkoptów pokrusz i wymieszaj z masłem. Masę ułóż na dnie tortownicy (o średnicy ok. 22 cm) i mocno dociśnij. Skrop ponczem kawowym (trochę odłóż) i posyp malinami. Wyłóż część kremu, przykryj go resztą biszkoptów i skrop ponczem.
Przez szprycę cukierniczą wyciśnij na biszkopty pozostały krem, formując szpiczaste rozetki. Wstaw tiramisu do lodówki. Przed podaniem posyp deser kakao. Czas przygotowania: 90 minut
Cena porcji: ok. 4 zł. Kalorie: porcja 420 kcal.Źródło: Na żywo