Do góry

Desery Przepis na:

Torcik ucierany z bakaliami oraz galaretką

Torcik ucierany z bakaliami oraz galaretką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2230 Ocena: 18988

Dodano:

Odsłon: 0

Sprawdzony przepis na "Torcik ucierany z bakaliami oraz galaretką"

Składniki

  • 1/2 kostki masła
  • 2/3 szkl. cukru
  • 1 op. cukru waniliowego
  • 4 jajka
  • 1 i 1/2 szkl. mąki pszen
  • 1 op. proszku do pieczenia
  • 5 łyżek mleka
  • 1 pomarańcza
  • 30 dag rozdrobnionych bakalii
  • 1 op. galaretki pomarańczowej
  • 2 łyżki owoców w cukrze
  • bita śmietana do dekoracji
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Masło utrzyj z cukrem i cukrem waniliowym, a następnie kolejno wbijanymi jajkami. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Dodaj porcjami do ucieranej masy na przemian z mlekiem. Dołóż bakalie. Dokładnie wymieszaj.

  2. Tortownicę wyłóż pergaminem. Nałóż ciasto. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 175 st. Piecz przez godzinę. Wystudź. Pomarańczę sparz, potnij w plasterki. Galaretkę rozpuść według przepisu. Odstaw do wystudzenia.

  3. Na wierzchu ciasta ułóż rozetę z plasterków pomarańczy. Posyp owocami w cukrze pociętymi na kawałki. Zalej galaretką. Schłodź. Torcik udekoruj bitą śmietaną i ew. czekoladą.

    Źródło: Tina

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń