Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pierogi, śledź, ryba a może również coś innego? zachęcam do zrobienia tortu naleśnikowego z pieczarkami i kapustą kiszoną.
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 145
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9264
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 179
Polecam.
Odsłon: 856
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 145
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9264
Składniki
1. Do miski wsypujemy mąkę.
2. Dodajemy trochę cukru waniliowego oraz soli.
3. Wbijamy jajko.
4. Dolewamy wodę i powoli mieszamy żeby nie powstały grudki.
5. Dolewamy mleko, mieszamy.
6. Smażymy 4 duże ( wielkość patelni) naleśniki.
Sposób przygotowania farszu: 1. Kapustę zalewamy wodą i gotujemy 15 minut.
2. Cebulę obieramy, kroimy drobno i prużymy na rozgrzanym oleju.
3. Następnie dodajemy pokrojone pieczarki.
4. Doprawiamy pieprzem oraz solą.( trochę pieczarek odkładamy na ostatnią warstwę)
5. Odlewamy kapustę z wody i dodajemy do pieczarek, dusimy chwilkę.
6. Sosy rozrabiamy w ½ szk. zimnej wody.
7. Wlewamy do grzybów.
8. Farsz musi być bardzo gęsty, żeby później nam nie wyciekał z naleśników.
9. Przygotowujemy okrągłą tortownice.
10. Układamy jeden placek naleśnika.
11. Następnie farsz.
12. Ponownie naleśnik.
13. Farsz.
14. Naleśnik.
15. Farsz.
16. Naleśnik.
17. Ostatnia warstwa są to pieczarki które odłożyliśmy wcześniej.
18. Ser ścieramy na tarce o dużych oczach i posypujemy wierzch tortu.
19. Zapiekamy 20 minut w 180°C. 20. Przed podaniem posypujemy szczypiorkiem.
21. Danie gotowe. 22. Smacznego.