Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Torcik pełen owoców a głównie winogron zalanych galaretką:) Coś smacznego i orzeźwiającego:)
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 106
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 767
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 860
Polecam.
Odsłon: 609
Pyszne ekspresowe danie na upalny dzień, marynowane śledzie w zalewie octowej...
Odsłon: 106
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 767
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 860
Polecam.
Odsłon: 609
Składniki
Biszkopt: jajka rozbijamy oddzielając białka od żółtek. Do żółtek dodajemy cukier i ubijamy mikserem na jasny krem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Do żółtek dodajemy przesiane mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia i pianę z białek i delikatnie mieszamy. Przekładamy do natłuszczonej tortownicy, wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 160 stopni C i pieczemy ok. 20 min. Odstawiamy do wystudzenia. Budynie gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu ale zamiast mleka dodajemy napój winogronowy. Masę zaraz po przygotowaniu przekładamy na biszkopt /masa szybko gęstnieje/. Galaretkę gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu i odstawiamy do wystudzenia. Winogrona myjemy, osuszamy, przekrawamy i usuwamy pestki, układamy jedną warstwą na "masie" owocowej. Brzoskwinie osaczamy i razem z bananem kroimy w kostkę i wraz z pozostałymi winogronami układamy na cieście. Całość zalewamy tężejącą galaretką i odstawiamy na godzinę do lodówki.