Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 16
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 73
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 155
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 187
Składniki
Mleko zagotowujemy z cukrem waniliowym .wsypujemy kasze manna i caly czas mieszajac gotujemy na malym ogniu ok. 10 min.Studzimy
Miekka margaryne lub maslo ucieramy z cukrem pudrem na puch.Do wystudzonej kaszy wbijamy jajko.Mieszamy i porcjami dodajemy do masy maslanej.Dokladnie ucieramy zeby nie bylo grudek
Tortownice(sr 21cm)wykladamy folia spozywcza .Na dnie ukladamy biszkopty lub gotowy biszkopt.Wykladamy mase z kaszy wierzch wyrownujemy.Wstawiamy do lodowki aby masa stezala
Galaretke przygotowujemy wedlug przepisu na opakowaniu.Odstawiamy do lekkiego stezenia
melon obieramy i kroimy w cienkie polksiezyce.Brzoskwinie osaczamy i kroimy na mniejsze kawalki
Na srodek ukladamy melona ,na boki brzoskwinie.Zalewamy tezejaca galaretka.Torcik wkladamy do lodowki na kilka godzin aby galaretka zastygla
smacznego