Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smakują wybornie, doskonałe na zakończenie lekkiego obiadu.
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 72
Błyskawiczny w przygotowaniu i przepyszny sos/ pasta do podjadania.
Odsłon: 66
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 72
Składniki
Mąkę z dodatkiem masła pokrojonego na kawałki, jogurtu i soli zagnieść ciasto. Podzielić je na 6 porcji i wyłożyć nim foremki, ugniatając palcami. Foremki wstawić na 30 min do lodówki.
Piekarnik nagrzać do 200 stopni, Odlać 3 łyżki mleka, resztę podgrzać, dodając czekoladę w kawałkach. Po rozpuszczeniu się czekolady garnek zdjąć z palnika. Jajko rozbić, oddzielając żółtko od białka. Żółtko utrzeć z cukrem i mąką ziemniaczaną i wymieszać z odlanym mlekiem. Ubijając dodać do gorącej czekolady i zagotować, cały czas mieszając.
Krem czekoladowy odstawić do ostygnięcia i od czasu do czasu zamieszać. Białko ubić na pianę i wymieszać z zimnym kremem.
Na spody torcików wyłożyć papier do pieczenia i such groch lub fasolę. Wstawić do piekarnika na około 10 - 15 minut. Po wyjęciu usunąć papier z nasionami, a torciki ostudzić. Spody posmarować konfiturą z malin i napełnić kremem. Przybrać bitą śmietaną i malinami.