Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z makaronem"
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35903
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 262
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 306
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 35903
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 149
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 262
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 306
Składniki
Cukinie potnij wzdłuż na cienkie plastry, a następnie zblanszuj. Makaron ugotuj al dente, kukurydzę oraz groszek odlej z zalewy, a cebule posiekaj razem z pomidorami. Jajka roztrzep i dopraw solą oraz pieprzem.
Użyj filiżanki, by wyścielić ją plastrami cukinii. Nałóż na nie makaron wymieszany z jajkami i połączony z kukurydzą, cebulą, groszkiem, pomidorami oraz startym serem żółtym. Wierzch potrawy owiń wystającymi końcówkami cukinii.
Naczynia umieść w wysokiej blaszce. Nalej do niej wrzątku tak, by woda przykryła filiżanki do 2/3 ich wysokości. Wstaw blachę na 30 minut do piekarnika rozgrzanego do 200°C.
Czosnek przeciśnij przez praskę. Zalej go oliwą połączoną z musztardą oraz sokiem z cytryny. Dosyp przyprawy oraz zioła i wymieszaj.
Tak przygotowanym sosem polej upieczone torciki.
Czas: 80 min, 1 porcja = 270 kcalŹródło: Kurier TV