Do góry

Desery Przepis na:

torcik z masą czekoladową

Desery

Autor: ciacho50

Przepisów i artykułów: 181 Ocena: 1727

Dodano: 19.03.2017

Odsłon: 453

Smaczny z dodatkiem polewy truskawkowej , mega :)

Składniki

  • biszkopt kakaowy;
  • 4 jaja, 4 łyżki mąki
  • płaska łyżeczka proszku do pieczenia
  • 4 łyżki cukru
  • 2 łyżki kakao
  • masa czekoladowa;
  • 100 g. gorzkiej czekolady
  • 100 ml. śmietanki 30 %
  • 2 łyżki cukru pudru
  • 150 g. masła
> 6 os. > 60 min średnie tanie

Przygotowanie

  1. Pieczemy biszkopt;


    Białka ubić na sztywno z cukrem. Dodawać po jednym żółtku cały czas miksując. Następnie powoli mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia.
    Na końcu kakao i wymieszać ręcznie.
    Piec w 170* przez 30-40 minut grzanie góra dół, lub do suchego patyczka.
    Biszkopt studzimy i kroimy na trzy części.

  2. Robimy masę czekoladową;


    Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej razem ze śmietanką, dodać cukier. Masę wystudzić. Masło utrzeć do białości, dodawać stopniowo wystudzoną masę z czekolady.

    Masą smarujemy dwa krążki. Wierzch tortu dekorujemy Raspberry curd.

    Składniki podane są na tortownicę o średnicy 16 cm.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

GREGORHSPEED 21 marca Jedyne, co z siebie mogę wykrztusić, to WOW! <3

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Docherro 19 marca Bardzo apetyczny torcik...moje smaki..pycha..:) Odpowiedzi: 1 ▼

3 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń