Do góry

Desery Przepis na:

TORCIK Z MASA SEROWĄ

TORCIK Z MASA SEROWĄ

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 54

Dodano:

Odsłon: 1346

swietne ciasto, przede wszystki lekka delikatna masa serowa...to, to co misie lubia najbardziej :)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. upiec biszkopt: bialka ubic z cukrem dodac zółtka i delikatnie wsypac makę i proszek i do piekarnika( srednia tortownica)

  2. masa: utrzec maslo z cukrem.

  3. zagotowac mleko, do gotującego dodac rozbeltana smietanę z 3 zóltkami.

  4. podgrzewać mieszając do czasu az zrobi sie ser( farfocle bo jak to inaczej obrazowo okreslić)

  5. odcedzic na sicie powstaly ser, ostudzić

  6. zimny odcedzony ser polaczyć z utartym maslem.

  7. biszkopt mozna podzielic na dwa krązki lub mase wylozyć na caly biszkopt ale wtedy jest grube ciasto ja zdecydowanie polecam mase nanieśc miedzy dwa krązki, by biszkopt był wilgotniejszy proponuje nasaczyc go delikatnie woda z cukrem i sokiem z cytryny ew delikatnie dodac alkoholu. calośc posypac cukrem pudrem lub polac polewa czekoladowa, mozna przyozdobic. polecam bo to naprawde pychotka.

  8. to tylko tak wyglada, ze to wiele pracy.....w rzeczywistosci spokojnie mnozna to zrobic nie przepracowując sie :)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń