Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Torcik z wiśniami i amaretto"
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 175
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 220
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 409
Polecam na spotkanie z rodziną, przyjaciółmi.
Odsłon: 63
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 175
Pyszne i szybkie kluseczki koperkowe, czyli obiad w 10 minut, najlepiej smaku...
Odsłon: 220
Młoda kapusta jest bardzo delikatna, jak sałata. Polecam.
Odsłon: 409
Składniki
Wiśnie wydrylować. Mąkę przesiać, wymieszać z cukrem i cukrem waniliowym, kakao, proszkiem do pieczenia oraz sodą. Zimne mleko wymieszać z rozkłóconymi jajkami i olejem.
Płynne ciasta dodać do sypkich, całość zmiksować, wymieszać z osączonymi wiśniami oprószonymi mąką ziemniaczaną.
Ciasto przełożyć do tortownicy wysmarowanej masłem i oprószonej bułką tartą. Piec ok. 50 min (sprawdzić patyczkiem, czy suchy).
Na krem: 100 ml mleka wymieszać z oboma rodzajami mąki, resztę mleka zagrzać, dodać to z mąką, gotować, aż masa zgęstnieje. Masło utrzeć na puch. Lekko ostudzony budyń zmiksować z rozbełtanymi żółtkami, dodając masło i likier.
Ciasto wystudzić, wyjąć z formy, przekroić w poprzek, przełożyć schłodzonym kremem. Krem rozsmarować też na wierzchu. Ozdobić.
ok. 75 minutŹródło: Twoje Imperium