Do góry

Dania główne Przepis na:

Torlellini al Formaggio z pomidorami.

Torlellini al Formaggio z pomidorami.

Autor: puma86

Przepisów i artykułów: 4 Ocena: 28

Dodano: 23.07.2011

Odsłon: 19630

Szybkie i zdrowe.

Składniki

  • Torlellini al Formaggio, 250 g
  • Pesto alla Genovese ( zielone ), 3 łyżeczki
  • starty żółty ser, do rozpuszczenia / wg uznania
  • kilka pomidorków koktajlowych / jeden cały "zwykły" - można dodać pomidorki suszone
  • posiekana natka pietruszki ( można dodać zamiast pietruchy bazylie )
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Gotujemy tortellini w wodzie według przepisu na opakowaniu (ok. 10 – 14 min). Odcedzamy na sitku. W między czasie rozpuszczamy pesto, dodajemy pomidorki by się podgrzały. Następnie mieszmy tortellini z pesto i pomidorami. Całość posypujemy serem i posypujemy natką pietruszki lub bazylią. Podajemy gorące. Smacznego :))

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (4)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

puma86 25 lipca 2011 Dziękuje za komentarze :)) Rozpuszczamy, czyli podgrzewamy na patelni ponieważ pesto wyjęte ze słoiczka jest zwarte a powinno być takie by móc z nim wymieszać pomidorki na patelni. Pozdrawiam :))

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

tolerancja 25 lipca 2011 Wygląd bardzo apetyczny - do ulubionych***

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Majeczka1988 25 lipca 2011 Ostatnio mam fazę na tortellini, fajny pomysł :)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Wabik 25 lipca 2011 Co to znaczy "rozpuszczamy" pesto? Przecież to nie cukier...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń