Do góry

Desery Przepis na:

Tort

Tort

Autor:

Przepisów i artykułów: 19 Ocena: 542

Dodano:

Odsłon: 5646

Przepis mojej Mamy, która piecze najlepsze torty na świecie :)

Składniki

> 6 os. > 60 min trudne przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ubijamy białka dodając pod koniec cukier. Do ubitej na sztywno masy dodajemy żółtka . Następnie dodajemy mąkę z proszkiem.
    Wylewamy masę do tortownicy do nagrzanego do 160 st. piekarnika. Po 10 min. podnosimy temperaturę do 180 st.
    Pieczemy około godziny .

  2. Krem.
    Ucieramy masło z cukrem na puszystą masę. Dodajemy kolejno żółtka dalej ucierając. Do części kremu dodaję kakao.

  3. Przygotowujemy poncz. Ja daję wodę , cukier ,cytrynę i rum. Ale to już wg. uznania.
    Pierwszą warstwę nasączamy i przekładamy jasnym kremem. Ja dodatkowo na krem nakładam dżem brzoskwiniowy.
    Kładziemy drugą warstwę. Nasączamy i nakładamy krem kakaowy.
    Ostatnią warstwę również nasączamy i nakładamy krem. Wygładzamy powierznię na torcie.
    Dekorujemy według uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń