Do góry

Desery Przepis na:

Tort

Tort

Autor: sentinel

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 199

Dodano: 08.05.2010

Odsłon: 9923

Słodki:):)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Bialka odzielic od zoltek. Zóltka rozmieszac z octem a z bialek i cukru ubic sztywna piane. Dodac zoltka i wymieszac. Make przesiac z proszkiem i dodac do masy jajecznej, delikatnie wymieszac. Wylac ciasto do tortownicy 24cm. Piec ok 40 minut.

  2. Brziskwinie drobno pokroic. Upieczony zimny biszkopt przekroic na trzy ksiazki najlepiej nitka. kazda warsrwe ciasta lekko nasaczyc syropem z brzoskwin. Smietane ubic z cukrem waniliowym. Smietana sojowa ma to do siebie ze nie trzeba do niej dodawac zadnej zelatyny lub smietan fixu. Doskonale trzyma sie sama i jest po prostu pyszna.

  3. Pierwszy nasaczony blat ciasta posmarowac dzemem i rozlozyc czesc masy. Przykryc kolejna warstwa ciasta i rozlozyc czesc may a na nia pokrojone brzoskwinie. przykryc ostatnim krazkiem ciasta i rozsmarowac reszte masy na wierzchu i bokach tortu. Przybrac wedluh wlasnego uznania.

  4. Tort na zdjeciu pieklam na komunie i jest pietrowy a do dekoracji posluzylam sie swiezymi kwiatami -margaretka i biala gipsowka.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (6)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

oceania202 09 maja 2010 Ani " margerytka" , ani "margaretka"...to tylko " Dąbek" :) ..ale tort sam w sobie jest piekny i smaczny zapewne.Pozdrawiam.:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kobra6 09 maja 2010 To nie margaretki,tylko chryzantema gałązkowa !

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

wioleta333 09 maja 2010 torcik piękny ale kwiaty nie pasują do wystroju , to tylko moja opinia.......

1 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

oliwia_winna 09 maja 2010 uważam iż bez tych margaretek byłoby o wiele piękniej :-)

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń