Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Wersja kiełbasek z papryką i cebulą, którą można przyrządzić albo na patelni,...
Odsłon: 154
Zupa z zielonego groszku tym razem wzbogacona koprem włoskim, który nadaje no...
Odsłon: 300
szybko, smacznie, prosto Ryż jest codziennym posiłkiem Kurdów i oni są mistrz...
Odsłon: 1530
Składniki
z 12 jajek odzielic bialka od zoltek. Bialka ubic z cukrem na sztywna mase. polaczyc z zoltkami.
Make przesiac i delikatnie razem z proszkiem do pieczenia dodac do masy. Polaczyc wszystko delikatnie mieszajac, najlepiej juz lyzka. Przelac na duza i wysoka prostokatna blache. Piec ok 30 min w 170 stopniach. Ja te proporcje podzielilam na pol i upieklam dwa biszkopty, ktore potem przekroilam. Z pozostalych 3 jajek upiec maly biszkopcik.
Jajka ubic z 3 lyzkami cukru i delikatnie polaczyc z 3 lyzkami maki i szczypta proszku do pieczenia. Mase przelac do bardzo malej totrownicy i upiec. Kiedy wystygnie przekroic na pol.
Tort najlepiej robic dnia nastepnego, kiedy biszkopty dobrze juz wystygna. Smietane sojowa wtedy ubijamy s dosladzamy wedle wlasnego upodobania. Ma ona to do siebie ze nie potrzebuje zadnych usztywniaczy i nie wywoluje alergii, ale oczywiscie mozna ja zastapic tradycyja kremowka z usztywniaczem. W srodek wedle upodobania mozna wlozyc drobno pokrojone brzoskwinie z puszki, ale mnie najbardziej smakuje z jagodami i malinami:).
Do nasaczenia uzylam majac na uwadze dobro dzieci:) dobrego soku pomaranczowego. Kiedys probowalam z limonki ale byl zdecydowanie za kwasny a pomaranczowy sprawdza sie znakomicie.
SMACZNEGO