Do góry

Desery Przepis na:

Tort Bezowy

Tort Bezowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 39

Dodano:

Odsłon: 6692

Tort inny, niż wszystkie, ale wyśmienity dla dzieci i dorosłych. Fabryka słodkich smaków.

Składniki

  • • 6 białek
  • • 1 szklanka cukru pudru
  • • 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej
  • • 1 łyżeczka octu
  • • 2 opakowania bitej śmietany
  • • 2 opakowania mascarpone
  • • 2 opakowania śmietan fix
  • • 1 owoc granatu
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Białka ubijamy na sztywną pianę. Cały czas ubijając dodajemy cukier puder, mąkę i na koniec ocet. Ubitą masę bezową (powinna świecić) wykładamy na papier do pieczenia tworząc dwa krążki.

    Pieczemy w nagrzanym piekarniku w temperaturze 150 stopni około 1 godzinę.

    Bezy pozostawiamy do wyschnięcia.

    Bitą śmietanę przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu. Następnie dodajemy mascarpone i na koniec śmietan fix.

    ¾ kremu wykładamy na blat bezy i przykrywamy drugim i wykładamy resztę kremu. Na wierzch ciasta wykładamy owoce granatu.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń