Do góry

Desery Przepis na:

Tort biszkoptowy z pierniczkami

Tort biszkoptowy z pierniczkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 38 Ocena: 350

Dodano:

Odsłon: 2438

Pyszny torcik, idealny na urodziny.

Składniki

> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Białka oddzielamy od żółtek i ubijamy, stopniowo dodajemy cukier i cukier waniliowy, następnie dodajemy po jednym żółtku. Na sam koniec dajemy mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną wymieszaną z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy.

    Ciasto wlewamy do okrągłej tortownicy o średnicy 26 cm wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy około 30-35 minut (do suchego patyczka.) w temp 180 stopni.

    Krem: 2 szklanki mleka zagotowujemy z cukrem i cukrem waniliowym, w pozostałej szklance mleka rozrabiamy obie mąki i żółtka, wlewamy na kipiące mleko, chwilę mieszamy, zdejmujemy z ognia i odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy margarynę i łączymy z zimnym budyniem. Krem dzielimy na cztery części.

    Biszkopt przekrawamy na połowę, smarujemy jeden blat kremem, układamy pierniczki, smarujemy drugi raz kremem, przekładamy drugim blatem biszkoptowym, smarujemy odrobinkę kremem , układamy biszkopty, smarujemy kremem wierzch i boki. Na torcie układamy kiwi, obrane i pokrojone, galaretkę kolorową w cukrze i winogrona. Tort trzeba schłodzić.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń