Do góry

Desery Przepis na:

tort brzoskiniowy z mikrofali

tort brzoskiniowy z mikrofali

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1014

szybko i smacznie

Składniki

  • 150g mąki pszennej 1 łyżeczka tartej skórki cytrynowej 1łyżeczka proszku do pieczenia 250g miękkiego masła, 75g mielonych migdał
  • 4jaja masło do wysmarownaia formy 40g płatków migdałowych, 500g twarogu 200g cukru
  • 1 torebka cukru waniliowego 1 torebka budyniu waniliowego, szczypta soli
  • 8 połówek brzoskwiń z puszki
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąkę przesiać dodać skórkę z cytryny, proszek do pieczenia 75 g masła,mielone migdałyi 1 jajko. wyrobić na gładką masę, wstawić na 30 min do lodówki

  2. foremkę wysmarować masłem, obsypać płatkami migdałów, nałożyć ciasto, formując nieci wyższy brzeg. nakłuć kilkakrotnie widelcem i przykryć podwójną warstwą pergaminu. ustawić foremkę na odwróconym do góry dnem talerzu i piec3-4 min. na 100%

  3. z pozostałych jajek oddzielić białka od żółtek.żółtka utrzeć z resztą masła, cukrem i wanilią, stopniowo dodawać twatóg i budyń w proszku. białka posolić i ubić na sztywno, dodać do masy serowej. włożyć do formy na wcześniej upieczony spód. na wierzchu ułorzyć osączone połówki brzoskwiń.piec 25-27 min..pozostawić w formie do wystygnięcia

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń