Do góry

Desery Przepis na:

tort brzoskwiniowy

tort brzoskwiniowy

Autor:

Przepisów i artykułów: 15 Ocena: 176

Dodano:

Odsłon: 6947

smaczny :)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. (Ja robiłam podwójna porcję) CIASTO: wybij żółtka na talerz, dodaj proszek, ocet i rozetrzyj widelcem

  2. ubij białka i dodaj cukier

  3. połącz białka z żółtkami i dodaj mąkę

  4. włóż ciasto do zimnego piekarnika i piecz około 20 minut w temperaturze 160 stopni

  5. KREM: ubij śmietanę kremówkę i dodaj cukier puder oraz żelatynę rozpuszczoną w 1/3 szklanki ciepłej przegotowanej wody (musi być już przestygnięta)

  6. brzoskwinie odsącz, pokrój na małą kostkę i dodaj do masy delikatnie mieszając

  7. biszkopt przekrój na 2 cienkie blaty i nasącz ponczem (ja daję 1/2 szklanki wody + odrobinę wódki + 1 łyżkę cukru). dolny blat posmaruj dżemem (ja dałam powidła śliwkowe) i nałóż masę przykrywając kolejnym blatem

  8. na górę i boki tortu nałóż krem oraz udekoruj owocami i płatkami migdałowymi wedle uznania i wstaw do lodówki

  9. SMACZNEGO!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

goramarcina1 05 września 2012 Czytając przepis już wiem na pewno ,że tort jest przepyszny , a i zdjęcie bardzo ciekawie ujęte.Pozdrawiam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń