Do góry

Desery Przepis na:

tort brzoskwiniowy z mikrofalówki

tort brzoskwiniowy z mikrofalówki

Autor:

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 2

Dodano:

Odsłon: 1342

coś innego i szybkiego bardzo smacznego

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. mąkę przesiać dodać skórkę z cytryny, proszek do pieczenia 75g miękkiego masła, mielone migdały, 1 jajo. wyrobić na gładką masę, wstawić na 30 min do lodówki.

  2. foremkę posmarować masłem,obsypać migdałami,, nałożyć ciasto rormując wyższy bezeg. nakłuć kilkakrotnie widelcem, przykryć podwójną warstwą pergaminu. wstawić foremkę na odwróconym do góry dnem talerzu i piec 3-4 min na 100%. . z pozostałych jajek oddzielić żółtka od białek. żółtka utrzeć z reszą masła, cukrem i wanilią. stponiowo dodawać twaróg i budyń w proszku. białko ubić na sztywno i dodać do masy serowej. włożyć do formy na upieczony spód, na wierzchu ułożyć odsączone połówki brzoskwiń.piec25-27 min. pozostawić w formie do wystygnięcia.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń