Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort cannelloni z mięsem i sosem"
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Delikatne mięso z królika, wzbogacone smakiem śmietanowego sosu. Pyszna danie...
Odsłon: 28
To pożywny i aromatyczny gulasz z papryką i pieczarkami. Nie może się nie uda...
Odsłon: 45
To tradycyjny polski sernik pieczony, składający się z masy serowej oraz dwóc...
Odsłon: 75
Prosty sernik do popołudniowej kawy , przygotowany na spodzie z biszkoptów po...
Odsłon: 10516
Kulki orzechowe, które przyrządza się błyskawicznie. W smaku przypominają Fer...
Odsłon: 100
Składniki
Makaron ugotuj na pół twardo (al dente) w osolonej wodzie. Osącz na durszlaku.
Mięso opłucz, drobniutko pokrój. Oprósz solą, pieprzem, papryką. Oczyść strąki papryki, pokrój na małe kawałeczki. Na patelni rozgrzej olej. Wrzuć mięso, chwilę smaż, mieszając. Dodaj pokrojoną paprykę. Smaż razem ok. 15 minut.
Oczyść, umyj i drobno pokrój pieczarki. Włóż do mięsa i znów smaż chwilę. Zalej śmietaną. Duś, aż będą miękkie, a sos odparuje. Zdejmij patelnię z ognia, lekko ostudź. Wbij surowe jajko, wsyp połowę startego żółtego sera. Wymieszaj i przypraw. Rurki makaronowe przekrój na pół. Każdą połówkę nadziej farszem mięsnym.
Sos: masło rozpuść w rondelku. Wsyp mąkę, rozprowadź śmietaną. Gotuj na wolnym ogniu, aż sos zgęstnieje. Zdejmij z ognia, wsyp resztę startego żółtego sera, wbij żółtko. Wymieszaj, przypraw solą, pieprzem, mieloną gałką muszkatołową.
Faszerowany makaron ułóż w naczyniu żaroodpornym. Polej go sosem. Wstaw naczynie do gorącego piekarnika. Zapiekaj około 30 min w temp. 180°C.Źródło: Bella Relaks