Do góry

Desery Przepis na:

tort czekoladowy z bezami

tort czekoladowy z bezami

Autor: kokalala

Przepisów i artykułów: 51 Ocena: 728

Dodano: 01.07.2012

Odsłon: 6955

tort z czekoladowym kremem i bezami

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. upiec ciemny biszkopt, przekroić na pół, skropić spirytusem. żółtka utrzeć z połową szkl. mleka i mąką ziemniaczaną. Resztę mleka zagotować z cukrem waniliowym.Do gorącego mleka wlać masę jajeczną i zagotować, Do tej gorącej masy budyniowej dodać rozpuszczoną z kakaem czekoladę. Wystudzić, dodawać masło, ciągle ucierając. Biszkopt skropić spirytusem, jedną część wyłżyć dżemem, poukładać bezy. Między bezami wyłożyć krem. Przykryć drugim biszkoptem, na wierzch krem (cienko). Wyrobić masę cukrową, dekorować wg uznania. Wstawić do ldówki. Smacznego

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (3)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń