Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny i ładny! :)
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1011
Bowl to świetne rozwiązanie na proste, szybkie i pożywne posiłki, które możem...
Odsłon: 117
Polecam.
Odsłon: 1011
Składniki
Schłodzoną kremówkę ubij na sztywno.
Serek mascarpone zmiksuj z cukrem pudrem i cukrem waniliowym. Dodaj ubitą śmietanę. Miksuj.
Dodaj wiórki kokosowe. Wymieszaj.
Gorącą kawę posłódź 2 łyżeczkami cukru. Przestudź.
Przygotuj krem czekoladowy w proszku.
Przygotuj biszkopty. Pierwszy blat nasącz jedną trzecią naparu kawowego. Posmaruj konfiturą.
Drugi nasącz również kawą. Przykryj kremem czekoladowym. Na nim rozprowadź masę z mascarpone, kremówki i wiórków kokosowym.
Połóż trzeci blat biszkoptu. Nasącz go kawą.
Wierzch i boki posmaruj kremem czekoladowym.
Przygotuj polewę czekoladową.Polej nią tort. Na koniec możesz posypać ciasto wiórkami kokosowymi.