Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
...ale pyszny.
Odsłon: 728
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 638
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 370
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 174
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5145
...ale pyszny.
Odsłon: 728
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 89
Polecam.
Odsłon: 638
Dzisiaj krupnik przygotowany na wywarze z gotowania golonki. Krupnik prosty w...
Odsłon: 370
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 174
Przepyszny i lekki sernik rabarbarowy z serków homogenizowanych, który przygo...
Odsłon: 5145
Składniki
BISZKOPT-jajka z cukrem ubijamy na puszystą masę,delikatnie dolewamy barwnik,mieszamy z mąką,wlewamy do prostokątnej formy(25x35cm),pieczemy 45min. w temp.175*C,studzimy,kroimy na trzy placki. ŚMIETANA-żelatynę moczymy w 0,5szkl.chłodnej wody,jak spęcznieje- rozpuszczamy,schładzamy.Śmietanę z cukrem ubijamy na sztywno,dolewamy żelatynę,przekładamy placki,schładzamy. KREM-jajko z cukrem ubijamy na puszysto,osobno ubijamy margarynę,łączymy razem,dodajemy alkohol i aromat,smarujemy tort dokładnie na całej powierzchni.
MASĘ cukrową wałkujemy na rozmiar górnej powierzchni tortu,przykrywamy ciasto i dokładnie gładzimy powierzchnie-SCHŁADZAMY przez kilka godzin. Na powierzchni z masy cukrowej rysujemy szkic postaci,wypełniamy barwnikami za pomocą pędzelka,z masy cukrowej kulamy piłeczki,przyklejamy. KREM którego zostanie ze smarowania dzielimy na 4 części,zabarwiamy na kolory flag,za pomocą tytki papierowej robimy liście na bokach tortu.