Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 241
Polecam.
Odsłon: 725
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36241
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 241
Polecam.
Odsłon: 725
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 36241
Mocno chrupiący chleb z wierzchu i wilgotny w środku, prosty, bez użycia wiel...
Odsłon: 401
Składniki
Biszkopty zetrzec na tarce albo do malaksera(trochę odłożyc do posypania wierzchu).Dodac masło i wyrobic.Dno tortownicy wyłożyc papierem do ciast,wyłożyc masę i dobrze ugniesc.Przygotowac galaretkę z połowy wody podanej na opakowaniu,ostudzic.Serki włożyc do wysokiego naczynia dodac wyciśnięty sok z cytryny,zimną galaretkę,wymieszac.Dodac ubitą śmietanę i delikatnie wymieszac.(masa ma byc nie za słodka,winna).Masę wylac na spód posypac tartymi biszkoptami i do lodówki na 5-6godz.Ja osobiscie zostawiam na całą noc do lodówki.