Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 232
Polecam.
Odsłon: 267
W kaparach oprócz smaku najważniejsza jest konsystencja pąku kwiatowego. Smak...
Odsłon: 211
Faszerowane udka z kapustą i pieczarkami to wyjątkowe danie, które zachwyca z...
Odsłon: 752
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1797
Smaczna i delikatna zupa
Odsłon: 160
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 232
Polecam.
Odsłon: 267
Składniki
Biszkopt-jajka ubijamy z cukrem "na puszysto"dodajemy mąkę,wylewamy do prostokątnej formy(25x35cm),pieczemy 45 min. w temp.180*C.Studzimy,kroimy na 3 placki. Krem śmietanowy-Schłodzoną śmietanę wraz z cukrami ubijamy,dodajemy rozpuszczoną i schłodzoną żelatynę,przekładamy placki (można je nasączyć sokiem)schładzamy. Krem cytrynowy-Margarynę ubijamy,osobno ubijamy jajka z cukrem,łączymy razem,dodajemy spirytus i esencję,
Za pomocą rozpuszczonej czekolady robimy zarys postaci i napis,krem dzielimy i zabarwiamy na jasne kolory,za pomocą woreczka z końcówką metalową wypełniamy obrazek kremami i już mamy świetny prezencik dla córki.Pozdrawiam