Do góry

Desery Przepis na:

Tort jabłkowo-kokosowy.

Tort jabłkowo-kokosowy.

Autor:

Przepisów i artykułów: 756 Ocena: 14395

Dodano:

Odsłon: 10251

Delikatny,aromatyczny ,rozpływa się w ustach.Lekko winna masa z mascarpone dodaje smaku.Serdecznie Wam polecam:)

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i zetrzeć na grubych oczkach tarła.
    Dać do rondla ,doprowadzić do zagotowania i wsypać 2 galaretki mieszać do ich rozpuszczenia.

    W tortownicy 25/25 cm na spodzie ułożyć herbatniki i wylać na nie przestudzoną masę jabłkową.

    Dać w chłodne miejsce do stężenia.

  2. Na stężałe jabłka poukładać rurki waflowe,jeśli chcecie można dać więcej.

    Zrobić masę z mascarpone i kokosu.

    Śmietankę ubić na sztywno,dodać do serka.
    Wsypać cukier,skórkę z cytryny oraz sok.
    Wymieszać mikserem.Na końcu wsypać kokos i jeszcze raz wymieszać.

  3. Na masę jabłkową wyłożyć krem,wyrównać i obficie posypać startą czekoladą.

  4. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (52)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń