Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Świąteczny torcik,smaczny i orzeźwiający.Dodatek rumu do kremu ,oraz mango udoskonaliło smak torta.Serdecznie polecam:)
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 132
Polecam.
Odsłon: 768
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 108
Składniki
Śmietankę ubić na sztywno ( opcjonalnie można dodać cukier puder 3 łyżki) dodać śmietan-fix,ubić,a na końcu serek mascarpone. Dołożyć 3 kopiate łyżki konfitury i zmiksować. Blaszkę 25/25 cm wyłożyć herbatnikami. Na nie dać krem z mascarpone. Na wierzch położyć drugą warstwę herbatników.
Ugotować budyń, z 3 łyżkami cukru,przykryć by nie zrobił się na wierzchu kożuch i wystudzić. Osobno utrzeć masło na puch,dodawać po łyżce budyniu i ucierać. Na końcu wlać rum ,zmiksować. Dodać pokrojone mango i łyżką zamieszać krem.
Krem wyłożyć na mascarpone. Dać pokrojone truskawki. Zalać tężejącą galaretką rozpuszczoną w 800ml wrzącej wody. Tort dać do schłodzenia najlepiej na całą noc.Ja za szybko pokroiłam,ale łakomstwo zwyciężyło:):)
Smacznego życzę!