Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczny pomysł na "Tort jajeczno-pieczarkowy zapiekany z serem mozzarella"
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 433
Na piątkowy obiad. Polecam.
Odsłon: 819
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 433
Składniki
Pieczarki oczyszczam, pocierając wilgotnym papierowym ręcznikiem, a następnie kroję je w cieniutkie plasterki. Cebulę obieram i drobno siekam. Na patelni rozgrzewam 2 łyżki oleju. Szklę na nim cebulę. Dodaję pieczarki, oprószam je solą i pieprzem. Smażę do czasu, aż odparuje płyn. Zdejmuję z ognia, studzę.
Natkę pietruszki płuczę, osuszam, drobno siekam. Każde jajko rozmącam w osobnym naczyniu z odrobiną soli i natki. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oleju kolejno smażę z jajecznych mas 5 omlecików. Osączam je na ręczniku papierowym.
Na blasze z piekarnika przykrytej pergaminem kładę jeden omlecik, na niego wykładam porcję pieczarek, posypuję częścią sera i natki. W taki sam sposób układam kolejne warstwy z pozostałych składników.
Na wierzchu układam cząstki pomidora. Zapiekam ok. 20 min w temp. 180 st.
<strong>Ewa Szymczak z Legnicy</strong>Źródło: Tina