Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort kakaowo-cynamonowy z marmoladą"
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 30
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 98
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 211
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 215
Składniki
Śmietankę podgrzej, dodaj pokruszoną czekoladę, przestudź. Dodaj masło, wymieszaj, schłodź.
Białka ubij na pianę ze szczyptą soli. Miksując dodawaj po łyżce cukru i po jednym żółtku. Mąki wymieszaj z cynamonem, przesiej do masy, wymieszaj łyżką. Przełóż do tortownicy, piecz 40 minut w 160°C.
Wystudzony biszkopt przekrój na 3 części i przełóż je kremem. Śmietanę 36 proc. ubij z łyżką cukru. Dodaj serek, zmiksuj. Wyłóż na wierzch, posyp przesianym kakao.
Czas: 2 godziny.Źródło: Dobry Tydzień