Do góry

Desery Przepis na:

Tort Kit Kat

Tort Kit Kat

Autor:

Przepisów i artykułów: 8 Ocena: 191

Dodano:

Odsłon: 3101

Tort Kit Kat z kremem brzoskwiniowym.

Składniki

  • Biszkopt:
  • ¾ szklanki cukru
  • ½ szklanki mąki pszennej
  • ½ szklanki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki wody
  • 4 jajka
  • Krem:
  • 1 puszka brzoskwiń
  • 2 budynie waniliowe
  • 2 łyżki cukru
  • 230g masła
  • Dodatkowo:
  • kolorowe drażetki czekoladowe
  • batoniki Kit Kat (21 szt.)
> 6 os. > 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywną pianę. Dalej ubijając, dodać stopniowo cukier. Dalej miksując, dodać po jednym żółtku. Obie mąki wymieszać z proszkiem do pieczenia. Dodawać porcjami do masy, w międzyczasie dodać wodę.
    Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i posypać bułką tartą. Gotowe ciasto przełożyć do tortownicy i piec w nagrzanym piekarniku około 40 min. w temp. 180°C.

  2. Sok z brzoskwiń uzupełnić wodą, tak aby były dwie szklanki. W części płynu rozrobić budynie i cukier, resztę zagotować. Ugotować budyń, przestudzić. Zmiksować z miękkim masłem. Część brzoskwiń pokroić w kostkę, 1/3 kremu odstawić do wysmarowania brzegów tortu, resztę wymieszać z brzoskwiniami.

  3. Biszkopt przekroić na trzy placki, przełożyć kremem, pozostałym kremem wysmarować wierzch i boki tortu. Tort obłożyć batonikami, a wierzch obsypać drażetkami czekoladowymi.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń