Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Tort kokosowy"
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 833
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 101
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9229
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 164
Polecam.
Odsłon: 833
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 101
Dzisiaj łazanki , zapewne wszyscy znacie. Można przygotować z kapusty kiszone...
Odsłon: 9229
Składniki
Żółtka zmiksuj z cukrem waniliowym. Białka ubij ze szklanką cukru. Obie masy połącz, wymieszaj z przesianą mąką. Ciasto wlej do tortownicy o średnicy ok. 24 cm. Piecz ok. 45 minut w temp. 160 st. Przestudź, wyjmij z formy, a potem przekrój na 3 równe blaty.
Z mleka, budyniu i reszty cukru ugotuj krem. Gdy wystygnie, zmiksuj go z li kierem jajecznym i masłem. Jeden blat posmaruj cienko dżemem z pomarańczy (ok. 5 łyżek), wyłóż 1/3 kremu. Przykryj drugim blatem, skrop 5 łyżkami likieru pomarańczowego.
Nałóż połowę pozostałego kremu i ostatni blat. Skrop go 5 łyżkami likieru pomarańczowego, lekko dociśnij. Wierzch oraz boki tortu posmaruj resztą kremu, obsyp wiórkami kokosowymi.
Schłodź w lodówce. Przed podaniem ozdób cząstkami obranej pomarańczy.
czas ok. 80 min; porcja – 420 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety