Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyśmienity tort kokosowy, który będzie wyśmienitym dodatkiem do wspaniałej uroczystości.
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 20
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23117
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 417
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 240
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Te super delikatne i lekkie deserki waniliowo-malinowe sprawdzą się nie tylko...
Odsłon: 20
Sernik gotowany Anielski Puch to prawdziwa poezja wśród deserów, wykwintna ko...
Odsłon: 23117
Witam serdecznie :-) Dzisiaj zrobimy pysznego pieczonego kurczaka z ziemniaka...
Odsłon: 417
Jest to ciasto które robię dla ok. 10-12 osób. Niezastąpione na urodziny, imi...
Odsłon: 240
Uczta kanapkowa , świetna na przyjęcia z dziećmi.
Odsłon: 166
Składniki
Białka ubić na sztywną pinę. Dodawać po trochu cukier - nadal ubijać.Dodać nstępnie kokos i bułkę tartą- delikatnie wymieszać. Masę wylać na 12-sto jajeczną tortownicę. Piec na środkowym poziomie piekrnika w temp.170 stopni przez około 40 min. Gdy blat wystygnie (najlepiej na drugi dzień) przeciąć na połowę. Tort na ponczować i przełożyć kremem czekoladowym. PRZEPIS NA KREM: 40 dkg cukru, 2 jja całe, 1/2 szklanki wody, 6 łyżek kakao, 2 łyżki kawy rozpuszczalnej - wszystko dać do garnka i zagotować, ciągle mieszając.Ostudzić.dodać 50 dkg masła i utrzeć. Palce lizać!!!