Do góry

Desery Przepis na:

Tort Królewny Śnieżki

Tort Królewny Śnieżki

Autor:

Przepisów i artykułów: 1520 Ocena: 12874

Dodano:

Odsłon: 4

Przepis wart wypróbowania: "Tort Królewny Śnieżki"

Składniki

  • 3 jajka
  • 1 szklanki cukru
  • cukier waniliowy
  • 1 szklanki mąki tortowej
  • 1,5 łyżki mąki ziemniaczanej
  • 1 łyżeczki proszku do pieczenia Masa:
  • 50 dag twarogu sernikowego
  • 30 dag jogurtu greckiego
  • 20 dag białej czekolady
  • 2 łyżeczki żelatyny
  • 60 dag truskawek
  • 5 kropli aromatu waniliowego
3-4 os. 60 min łatwe przystępne

Przygotowanie

  1. Jajka ubij z cukrem i cukrem waniliowym. Mąki przesiej, wymieszaj z proszkiem do pieczenia, dodaj do ubitej masy, wymieszaj łyżką. Tortownicę wyłóż papierem do pieczenia, napełnij masą, piecz 45 minut w temperaturze 180oC, wyjmij, odstaw do wystudzenia.

  2. Truskawki umyj, usuń szypułki. Większą część pokrój w kostkę, resztę na połówki, zostawiając kilka do dekoracji.

  3. Czekoladę rozpuść w garnku, wystudź. Twaróg zmiksuj z jogurtem, wlej czekoladę i aromat waniliowy. Żelatynę rozpuść w 1/3 szklanki wody, lekko wystudź, dodaj 2 łyżki masy serowej, wymieszaj. Dodaj do reszty masy, zmiksuj. Dodaj kawałki truskawek, wymieszaj łyżką. Masę przełóż na ciasto, wierzch udekoruj połówkami truskawek, lekko wciskając je w masę. Sernik wstaw do lodówki na 2 godziny.

  4. CZAS: około 2 godziny

    Źródło: Dobry Tydzień

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń