Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Niesamowita radość dla solenizantki
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 175
Kapusta chińska pak choi smażona z czosnkiem, chilli i miodem. Świetna jako c...
Odsłon: 175
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę, stopniowo dodawać olej. Na kniec dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać delikatnie. Wlać ciasto do formy na babkę z kominkiem. Piec 20-25 minut w 180 st.
Ostudzone ciastoprzedzielić na 2 placki. Każdy placek nasączyć, ja nasączyłam kompotem. Ale to zależy od upodobania.
Galaretki przyżadzić według przepisu tylko zmniejszyć ilość wody do 3 szklanek. Bitą śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodawać stopniowo lekko zastygła galaretke. ciągle ubijając. przygotowana masą przełożyć placki.
Lukier plastyczny rozrałkować. Ja użyłam 2 kolorów po 250gr. Udekorować według uznania